blommor efter dödsbostädning

Dödsbostädning

Behöver ni hjälp med städning av ett dödsbo i Mölndal med omnejd, då har ni kommit rätt. Vi är experter på dödsbostädning, vi ger trygghetsgaranti och fasta priser.

Vad innebär dödsbostädning?

Dödsbostädning, även kallat dödsbostäd, är en process där man rengör och organiserar en avliden persons bostad efter deras död. Det är vanligt att anlita professionella städföretag för att städa dödsbo. Syftet med dödsbostädning är att återställa bostaden till ett rent och beboeligt skick samt att hantera och sortera den avlidna personens tillhörigheter.

Städning av dödsbo innefattar vanligtvis att ta bort eventuella möbler och inventarier som inte längre behövs eller som ska fördelas bland arvingar eller säljas. Det kan också innebära att rengöra och desinficera olika ytor i bostaden, inklusive kök, badrum och sovrum. Ibland kan det vara nödvändigt att hantera avfall och sortera föremål. Detta för att göra det lättare för de efterlevande att organisera och rensa upp. Hör med oss för att se vad vi kan hjälpa dig med.

Dödsbostädning kan vara en känslomässigt utmanande uppgift för de anhöriga till den avlidna personen. Att anlita professionella för att utföra dödsbostädningen kan avlasta dem från denna börda och ge dem möjlighet att fokusera på sorgearbetet istället.

Kan man nyttja RUT för dödsbostäd?

Vad som kan vara bra att tänka på, är att det ej går att nyttja RUT-avdrag vid städning av ett dödsbo.

Kostnaden för dödsbostädning betalas vanligtvis av den avlidna personens dödsbo. Dödsboet är den ekonomiska enheten som bildas efter en persons död och består av den avlidnas tillgångar och skulder. Innan arvets fördelning kan dödsboet användas för att täcka kostnader relaterade till bland annat begravning, skulder och bostadsstädning.

I vissa fall kan kostnaderna för dödsbostädning täckas av försäkringar som den avlidna personen hade, till exempel en hemförsäkring. Det är dock viktigt att kontrollera villkoren för försäkringen för att se om den täcker kostnaderna för dödsbostädning.

Om det inte finns tillräckliga medel i dödsboet för att täcka kostnaderna för dödsbostädning kan de efterlevande anhöriga behöva betala kostnaderna privat. Det kan vara en god idé att rådgöra med en jurist eller en bouppteckningsförrättare. Detta för att få råd om hur man hanterar ekonomiska frågor relaterade till dödsbostädning.

Boka städhjälp för städ av dödsbo

Önskar ni vår hjälp så ni kan koncentrera er på annat som är viktigare. Då är det bara att kontakta oss via formuläret. Viktigt att meddela om att det gäller ett dödsbo.

Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig! Kostnadsfritt och EJ bindande