städprodukter som lämpar sig till vårstädning

Vårstädning för er som bor i hyreslägenhet

Våren är på sakta intågande vilket också betyder att det snart är dags för vårstädningen. Även om du bor i en lägenhet så är det ändå oerhört viktigt att du utför en grundlig städning av hela ditt hem, oavsett storlek på det. Eftersom väldigt många hatar att städa oavsett tidpunkt så kan det hjälpa att komma ihåg att du har tur att du slipper det städ som husägare måste göra på en regelbunden basis. Om du behöver städhjälp – kontakta vår rekommenderade städfirma i Mölndal för mer information.

Så går en ordentlig vårstädning till

För att komma igång, gå igenom alla saker i din lägenhet. Ge bort oanvända saker, sälj dem eller kasta till och med bort dem. Om du städar bort saker du inte behöver så blir det enklare för dig att genomföra din städning med succéartade resultat, då du slipper dra omkring på gamla saker du inte behöver under städningen. Detta kan också leda till att du då måste städa hela lägenheten grundligt igen. En bra riktlinje att följa, särskilt gällande kläder, är att om du inte provat plagget eller endast använt det en eller två gånger det gångna året, så är det nog dags att göra dig av med det.

Sedan bör du starta med att torka av och rengöra alla ytor på alla möbler som du äger. Om du gör detta så kommer allt damm och smuts att ramla ner på golvet och ligga där redo att bli uppsamlat när det är dags för dig att städa golven. Glöm inte bort att putsa dina fönster i hemmet ordentligt eftersom en hel del varma veckor är på intågande, och du då vill kunna se ut igenom ett kristallklart fönsterglas.

Den sista delen av ditt vårstäd är att ta hand om golven. Inte bara så tar denna process bort all oönskad smuts på golvytorna utan den ser också till att dina golv tas väl om hand, så att du aldrig behöver oroa dig över höga räkningar från hyresvärden eftersom heltäckningsmattorna är så smutsiga.

En av de mer roligare saker du kan ta på dig som hyresgäst är att städa din uteplats. För många som bor i en hyreslägenhet så är en liten uteplats eller balkong den enda plats de har beläget utomhus. Rengör golvet på uteplatsen, ta ut alla eventuella utemöbler du har och fixa iordning dem, och se till att du tar bort allt ogräs eller löv, eller vad helst som landat på din uteplats under vintern. Du vill säkert få detta klart så snabbt som möjligt så att du kan njuta av solskenet på din uteplats.